Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Επέτειος μνήμης




Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου 1900 γεννήθηκε ο Luis Bunuel . Ο σκηνοθέτης της κρυφής γοητείας της μπουρζουαζίας , θα είχε πολλά να πει για το σημερινό κόσμο του καθολικισμού και της άνεργης αυταπάτης. Με κάθε σκοτεινό αντικείμενο του πόθου μας , πιο επίκαιρο από ποτέ , τον θυμόμαστε σήμερα και τον αναζητούμε διψασμένοι ,πεινασμένοι και αποπροσανατολισμένοι.

7 σχόλια:

  1. Ας με βοηθήσει κάποιος: Ποιά ταινία του Μπουνιουέλ περιγράφει την σημερινή Ελλάδα; Είναι αυτή όπου (αν θυμάμαι καλά) η κακιά θειά εκπορνεύει την χαριτωμένη ανηψιά της μέχρι η τελευταία να της ξεπληρώσει τα χρέη που η γριά θεωρεί ότι της χρωστάει...( μήπως η Βιριδιάνα;) Αγαπητή μου Ανν Λου, δεν είσαι μόνο πρόσωπο βγαλμένο από ταινία του μεγάλου Ισπανού καλλιτέχνη -κι αυτό όλοι το απολαμβάνουμε-, είσαι και άσφαλές κίνητρο γιά να νιώσουμε τον δικό μας Μπουνιουελικό σαρκασμό γιά τον εαυτό μας και τον χώρο όπου μάθαμε να σαπίζουμε. Τρομάζω στην ιδέα πως αύριο θα ξετρυπώσεις άλλη επέτειο όπου, στην θύμησή της, όλοι θα πρέπει να πέσουμε στα κρύα και δοξασμένα νερά του Φαλήρου... Νάσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πάρω και τις δυο σου αναρτήσεις σήμερα σαν συνέχεια. Η ξενιτιά τις πιο πολλές φορές είναι μέσα μας, σωστά. Μας ξεπαγιάζει καιμας δηλητηριάζει αυτή η παγωνιά. Και έρχεσαι μετά , να μας θυμήσεις τον άνθρωπο που έκανε εικόνα το κρυφό , το ανομολόγητο. Που έδωσε το πλαίσιο της αντίφασης και δηλητηρίασε με την τέχνη του το απόλυτο ως εσχάτη υποκρισία. Στη κρυφή γοητεία , που στην περίπτωση σου γίνεται ορατή και δια του αόρατου οφθαλμού , χαιρετώ την σημερινή επέτειο μνήμης και εύχομαι ότι και ο φίλος μου. Να είσαι καλά !
    ΝΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Βιρδιάνα.. θα βρίσκει πάντα ένα τρόπο να υπηρετεί τον κύριο της. Θα μαζεύει στην πολυτελή έπαυλη του θείου της, όλους τους ζητιάνους της περιοχής. Από δίπλα και ο γιος του θανόντος θείου , θα εγκατασταθεί και αυτός . Όλοι οι ευνοούμενοι μαζί με τους επικίνδυνους πόθους τους και στην μέση η απληστία. Η απληστία να πνίξουμε , τις υψηλές ιδέες ΤΗΣ στην φτηνή πραγματικότητα. Φυσικά κανείς δεν θα προθυμοποιηθεί να την σώσει από τον αληθινό κόσμο.

    Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτόν και άλλους πολλόυς να θυμόμαστε για να μην ξεχνίομαστε παιδιά! Γιατί έχουν βαλθεί να πούμε εκτός απο το ψωμί ψωμάκι και την ιδέα ιδεάκι. Πολύ κινηματογαρφοφιλοι πέσαν εδώ , την κ'ανω με ψιλά πηδηματάκια, γιατί δεν γνωρίζω τόσα. Αντε να ζούμε να τον θυμόμαστε και να βλέπουμε τις ταινιάρες του.
    Γιώργος και Γιάννα ( αιχμή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι όμως, νομίζω πως είναι, μάλλον, η Τριστάνα. Κρίμα που ο κος Δαβαράκης μας βρόντηξε την πόρτα και δεν μπορεί να μας πει τη γνώμη του γιά το θέμα. Η εξαφάνισή του μου θυμίζει διακτινισμό μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΣΕ μερικά δευτερόλεπτα αφού πέρασε η μπογιά του. Σαν να μην υπήρξε ποτέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ξέρετε αγαπητέ πως δεν βρόντηξα την πόρτα και έφυγα . Πολλά μπορούν να συμβαίνουν στην ζωή, δεν είναι ανάγκη να τα λαμβάνουμε προσωπικά. Αγαπώ την σελίδα , το περιεχόμενο και την συντάκτρια. Άλλωστε απόδειξη δεν χρειάζεται.
    Καλημέρα σας.
    Άρης Δαβαράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή